В научната лаборатория на Байер

23.10.2016 16:51 Христина Божилова

 

Учениците от 3.Б клас в 41 ОУ посетиха Научната лаборатория за приложна и забавна химия и биология , организирана от Байер България ЕООД. По време на инициативата младежи, олимпийски състезатели по природни науки и доброволци от Байер България ЕООД демонстрираха пред учениците интересни експерименти, които имат за цел да покажат забавната страна на химията и биологията.

Олимпийската състезателка по химия Кристина достигнала призово места на националната олимпиада, показа как да си направим лава лампа безопасно и в домашни условия. Духът от лампата на Аладин оживя пред очите на децата и предизвика много емоции . Криси показа как когато няколко кристалчета сух калиев перманганат се залеят с перхидрол, се получава гъст бял дим от кислород. Децата се опитаха да преодолеят гравитацията , а накрая усвоиха и вълшебството на тайнописа .

Проектът Научна лаборатория доказва колко е важен практическият елемент в обучението по природните дисциплини. Спечелиха интереса на малките ученици, които накрая избраха химията и научната работа за свое бъдеще .